Forum konie »

Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Niby niezbyt kameralne ale na odpoczynek polecam KS Bór toporzysko ! www.toporzysko.pl
Jest hala, można odpocząć, świetne tereny...
Do Toporzyska najlepiej we wrześniu albo październiku - spokój, cisza i tereny wtedy najlepsze.
Właśnie, Toporzysko jest kameralne 10 miesięcy w roku, oprócz wakacji  😉
Zapraszamy do Agroturystyki AgroGold www.agrogold.pl Stajnia mieści się około 6km dalej, w przepięknych terenach. Cisza, spokój nic tu nie przeszkadza, same łąki i lasy. http://tablica.pl/oferta/pensjonat-dla-koni-wojmalopolskie-wysoka-IDaBmn.html Stajnia mieści się na Wysokiej koło Jordanowa. Zapraszamy
Właśnie, Toporzysko jest kameralne 10 miesięcy w roku, oprócz wakacji  😉

prawda, ale w pozostałych miesiącach to istny raj na ziemi!! mam ambitny plan wyjechać tam ze swoimi folblutkami na tydz w przyszłym roku, teraz byłam 2 dni przy okazji zawodów i naprawdę mimo wielu obowiązków i stresu, odpoczęłam jak nigdzie! a do tego można coś potrenować, są pastwiska.. dla mnie miejsce idealne  🙂
Dzięki bardzo wszystkim za pomoc 🙂
Dumkowa w Starych Żukowicach jest też hala i całkiem solidne zaplecze  🙂

Ja mam ambitny plan wybrać się w październiku do toporzyska na jakiś fajny teren  😁
Kami dzięki 🙂 ps. tak w ogóle to wiesz, że my się znamy?

jeszcze jedno pytanie: jeździ ktoś tutaj obecnie w KJ Horus Marszowice?
po roku przerwy w końcu mogę powoli się uruchamiać, chciałabym zacząć spokojnie ale od razu sensownie.
Pewnie i tak wrócę do Santosa jak zwykle, ale chciałabym znać opinię dot. Marszowic również 🙂
Wiecie może czy KJ Facimiech już jest wybudowany? I ile kosztuję/będzie kosztował pensjonat? I jak z dojazdem?
Buduje się cały czas. Ale może fabapi się wypowie, jak tam postępy?
Wiecie może czy KJ Facimiech już jest wybudowany? I ile kosztuję/będzie kosztował pensjonat? I jak z dojazdem?

Stajnia w Facimiechu jest na etapie fundamentów. Do końca września ma stanąć konstrukcja stajni z halą.

Aktualne zdjęcia można zobaczyć tu:

https://picasaweb.google.com/116003818049819836876/24Lipca2011Facimiech

KJ Facimiech działa 😉
Kami dzięki 🙂 ps. tak w ogóle to wiesz, że my się znamy?

Oj, czyżbym coś przegapiła  👀
W Marszowicach zdaje się już nie ma jazd...
w Marszowcach są jazdy prowadzi je prywatna osoba na swoich 2 koniach.
W Marszowicach są prowadzone jazdy, ale w stylu western 🙂
faktycznie west też jest jak również ujezdzenie i skoki 🙂
Czy ktoś z Bolęcina transportuje konie? Ewentualnie jeździ często na zawody w okolice Krakowa, z jednym miejscem wolnym?
Gagura a skąd wiesz i kto prowadzi jeśli można wiedzieć ?? 🙂  😉
Koleżanka prowadząca firmę organizującą śluby dostała zlecenie - przyszły pan młody zapragnął na zaręczyny wjechać na białym rumaku. Oczywiście, żeby ktoś tego runaka prowadził ;-)

Czy znajdzie się ktoś, kto zgodziłby się wypożyczyć siwka do tej roli??

:kwiatek:
Witam!
Przeprowadzam się do Mogiły, a nie znam tych okolic i szukam pensjonatu. Jeżdżę ujeżdżeniowo, więc stajni z czworobokiem 20x60 i kompletem przeszkód, no i z dojazdem mpk lub busem. Znalazłam Pegaza, ale brak pastwisk i rekreacja. W Mogile jest stajnia, ale nikogo nie było. Jakie są jeszcze stajnie w tych okolicach?
ewabe a gdzie te zaręczyny? Ja bym uderzała do Tabunu, oni mają wprawę w tego typu imprezach (i siwków od groma 😉).

edit: nie ślub tylko zaręczyny😉
Orzeszkowa, Dzięki wielkie. Chyba nie ślub, tylko zaręczyny uroczyste. Zadzwonię do Tabuna :-)
Gum OJK Santos w Zabierzowie (dwie hale, dwa czworoboki, lonżownik, są przeszkody) albo KJK Szary w Michałowicach (chociaż to stajnia bardziej skokowa, ale warunki rewelacyjne - jest już grupka ujeżdżeniowców 🙂 )
Witam 🙂
możecie mi polecić stajnię gdzie jest prowadzona ambitna rekreacja, tak gdzie instruktor przykłada się, koryguje i radzi co i jak, w jaki sposób poprawić ( może krzyczeć byle konstruktywnie), a konie są dobrze ujeżdżone
zastanawiam się nad Sierczą, KJK Szary, Rzeszotary,
podzielcie się opiniami ( może być na pv)
Ronja, A przeczytać parę stron wątku to nie łaska? Ileż można o tym samym??
Ewabe nie zauważyłaś, że w tym temacie każda strona powinna zaczynać się od tego gdzie w Krakowie jest prowadzona 'ambitna' rekreacja i jacy są trenerzy ujeżdżenia dojeżdżający na miejsce najlepiej za 20 zł 😉... Wałkujemy w kółko to samo, a ktoś zainteresowany po prostu wchodzi, piszę nie czytając i oczekuje na odpowiedź która padła już w tym temacie 100 razy 🏇
hym, podczytuję forum od czasu do czasu ale większość informacji jakie wymieniacie między sobą dotyczy pensjonatów i warunków dla osób które już maja konia/e,  nigdzie nie pisałam o cenie i nie oczekuje 10 zł/h, więc proszę darować sobie sarkazm, poza tym wymieniłam stajnie i jest się do czego odnieść, i co jest złego w słowie "ambitna"??

a i nie róbcie się takie Ą Ę, bo jak bym znalazła to czego szukam to bym nie pisała  🙂

Ronja, Jakbyś zadała sobie trud przeczytania choć JEDNEJ, podkreślam, JEDNEJ strony wcześniej z tego wątku, to znalazłabyś odpowiedź na swoje pytanie. Tak się składa, że CaviasLover pytała tam o polecaną stajnię.
Ronja nie robimy się 'Ą Ę' ale już mamy dość leniuchów, temat stajni o które pytałaś został przewałkowany chyba na 10-tą stronę pod względem pensjonatu i rekreacji, a z 'ambitnej' się śmieje, bo po prostu każdy nowy o to pyta...Sarkazm nie było do Ciebie, ale skoro nie zrozumiałaś to potwierdza fakt, że nawet nie spróbowałaś się cofnąć w wątku o 3 strony. Ale żeby Ci ułatwić sprawę, Sierczę zdecydowanie odradzam, w Rzeszotarach tylko hucuły, a u Szarych musi się ktoś inny wypowiedzieć bo nie wiem jak tam wygląda rekreacja.
Fajna rekreacja i w centrum miasta-Mustang, konie dobrze chodzą 🙂 Blisko Rzeszotar jeszcze Konary, też się ostatnio duzo dzieje...
Ktos moze wiec czy do konca sezonu beda organizowane jakies zawody towarzyskie/amatorskie?
Interesuje mnie glownie ujezdzenie 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się